.

Žarnovica, Lukavica, Rumplovská, Hodruša Hámre 25.9.2021

21.09.2021 19:55

KST  TLMAČE A KST LEVICE

Vás pozývajú na jednodňovú pešiu túru

Žarnovica,Lukavica,Kerling,Rumplovská,Hodruša Hámre.  25.9.2021

NÁSTUP NA TRASU:
Z obce Žarnovica od železničnej stanice.
Doprava vlak ,tam aj späť. Z LV odchádza o 7:48 hod. R. Urpín. Príchod do Žarnovice o 8:24 hod. 

Nástup na trasu bude za dodržania všetkých proti epidemických opatrení. 

POPIS trasy:   Túra začína v Žarnovici žlto značeným chodníkom. Prechádzka cez obec Lukavica okolo geotermálneho vrtu s teplou vodou, ďalej okolo samoty Bartkovci. Na vrchu pod Priechodnou sa napája na modrú značku, ktorá nás dovedie na výhľadový kopec Kerling.
Modrou pokračujeme až k osade Rumplovská. Tu sa napojíme na žlto značený chodník , ktorý  nás dovedie cez Brenerský tajch do Banskej Hodruše na zastávku autobusu kde túra končí. Dľžka trasy je asi 15 km,  stredne náročná a doba prechodu je 5-6 hod. s prestávkami na oddych. Cestou je možnosť navštíviť aj

prírodnú rezeváciu pralesa Kašivárová nad obcou Dolné Hámre – Kyslá pri samote Vrchy.
 

 

Turistická jednodňovka je naplánovaná tak, aby sa stíhal spoj Z Banskej Hodruši o 14:40 hod. Ak by sa celá túra časove nestíhala je v pláne ju skrátiť, zbehnúť do doliny na zastávku, tak aby sme na autobusový spoj prišli do jeho odchodu, prípadne máme v zálohe taxík ,ktorý sa objedná pre túto situáciu .Všetky dostupné autobusové a vlakové spoje máme vyhľadané na cp.sk. Posledný spoj zo Žarnovice do LV je  o 19:30 a to je už ozaj posledná možnosť . Tel. č. na taxi v Žarnovici : 0918 856 824. Cena taxíka z Hodruše Hámrov námestie je podľa ich cenníka 7 €.  Informácie k akci ( ktoman.om5ns@gmail.com) .

Žarnovica-Hodruša Hámre.doc (2468864)

Horám zdar!

 

 

Vyhľadávanie